Sisältöjulkaisija

angle-left Tapahtumaväki ja viranomaiset luotasivat lähitulevaisuutta

Tapahtumaväki ja viranomaiset luotasivat lähitulevaisuutta

Joensuulaiset tapahtumajärjestäjät ja viranomaiset istuivat viime viikolla alas pohtimaan lähitulevaisuuden terveysturvallisuutta tapahtumissa. Korona on laittanut tapahtumat aivan uudenlaiseen, tukalaan tilanteeseen ja eri viranomaisten kanssa käytävälle keskustelulle on tässä ajassa korostunut tarve. Verkon välityksellä käydyssä työpajassa oli paikalla noin 60 tapahtumajärjestäjää ja alueellista viranomaista.

– Korona tulee varmasti olemaan tavalla tai toisella keskuudessamme vielä pitkään ja me kaikki haluamme pitää sekä tapahtumat pyörimässä että ihmiset terveenä. Joensuussa on perinteisesti ollut hyvät suhteet viranomaisten ja tapahtumajärjestäjien kesken ja kyseinen tilaisuus oli loogista jatkumoa hyvälle yhteispelille, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointipäällikkö Markku Pyykkönen.

Tapahtumien näkökulmasta tämän hetken kiinnostavimmilta viranomaisilta kuultiin tilaisuudessa tilannekatsaukset. Ne ovat Siun sote, Itä-Suomen aluehallintovirasto sekä poliisi. Case-esimerkit tapahtumakentältä toivat Joensuun mailan ja ampumahiihdon maailmancupin turvallisuuspäällikkö Matti Immonen sekä Kerubilta tuottaja Harri Laukkanen.

– Suuret tapahtumat ovat joutuneet laittamaan lähes kaiken suunnittelun uusiksi, mutta työpajassa oli havaittavissa selkeä yhteinen tahtotila tuottaa tapahtumia vastuullisesti, turvallisesti ja korkealla ammattitaidolla, jatkaa Pyykkönen.

Terveysturvallisuuden korostumisen nähdään tuovan tapahtumatuotantoon runsaasti lisää työtä sekä kuluja, mutta sen nähdään myös vievän alaa eteenpäin askeleen laadukkaampaan suuntaan. Esimerkiksi hygienian, vessojen määrän ja puhtaanapidon arvellaan parantuvan tapahtumissa pysyvästi. Tapahtuma-alueiden suunnittelun uskotaan paranevan mm. ruuhkattomampien kulkuväylien ja palvelupisteiden osalta. Käteisen uskotaan vähenevän sekä lipunmyynnin painottuvan ennakkoon digikanavissa.

Työpajan pohdinnat on koottu Joensuun kaupungin tapahtumapalveluiden juuri uusituille verkkosivuille osoitteeseen joensuuevents.fi. Samaisella sivustolla on avattu myös koronajärjestelyihin liittyvä UKK-palsta tapahtumajärjestäjille.

– Perustimme uusitulle sivustollemme koronajärjestelyihin liittyvän ”kuuman linjan” tapahtumajärjestäjille. Paljon jäi vielä kysymyksiä ilmaan, joihin ei pajassa ehditty antaa vastauksia. Palstan avulla pystymme auttamaan tapahtumajärjestäjiä viranomaisasioissa ketterästi tulevina poikkeuksellisina kuukausina. Kysymyksen voi lähettää nettilomakkeen kautta ja me selvitämme siihen vastauksen, kuvailee uutta aputyökalua tuottaja Teemu Laasonen Joensuun kaupungilta.

Joensuu events facebook-syöte