Uutinen julkaistu: 31.3.2016

Joensuu hakee Kalevan Kisoja vuodelle 2019

Joensuu hakee yhdessä Joensuun Katajan yleisurheilujaoston kanssa Kalevan kisoja Joensuuhun vuodelle 2019. Kalevan kisat ovat yksi vanhimmista ja arvostetuimmista yleisurheilukilpailuista Suomessa. Kalevan maljaa on tavoiteltu yleisurheilun suomenmestaruuskilpailuissa jo vuodesta 1910 alkaen. Kalevan kisojen järjestäjästä vuodelle 2019 päätetään Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston kokouksessa lauantaina 2.4.2016.

Joensuu tarjoaa erinomaiset puitteet Kalevan kisojen järjestämiseksi. Mehtimäen urheilupuisto on kompakti sekä toimiva tapahtuma-alue ja vastaavaa on vaikeaa Suomesta löytää. Kalevan Kisojen kisakeskuksen alueelta löytyisi Joensuu Areena, jota voidaan hyödyntää huippu-urheilijoiden lämmittelypaikkana. Lisäksi Mehtimäellä on erinomaiset tuki- ja pysäköintialueet aivan kisakeskuksen tuntumassa. Joensuu on hakemassa kisoja tositarkoituksella, sillä kaupunginhallitus päätti tammikuussa 2015, että mikäli kisat saadaan, niin keskuskentän pinnoite uusitaan.

Joensuun yleisurheilu on ollut viime vuodet nosteessa onnistuneiden tapahtumien ja yleisurheilun uusien tulokkaiden ansiosta. Joensuun Eliittikisat on valittu Vuoden parhaiksi Eliittikisoiksi kahtena edellisvuotena ja nuoret yleisurheilijalupaukset ovat antaneet hyviä näyttöjä tulevaisuuden kisoja ajatellen.

 

Joensuu hakee Kalevan Kisoja vuodelle 2019 ja kisakeskuksena Mehtimäen urheilupuisto

Tue Joensuun Kalevan Kisojen hakua tykkäämällä Facebook-sivusta

Lisätietoa Joensuun Kalevan Kisoista löydät täältä