Uutinen julkaistu: 30.3.2016

Toukokuussa on #keväänparasviikko

Joensuussa näkee päivänvalon toukokuun 12.-15. päivänä uusi tapahtumakokonaisuus, jolloin on tarjolla runsaasti nähtävää ja koettavaa joensuulaisille ja maakunnan väelle. Tapahtumaviikolla järjestetään mm. SciFest, Joensuun Maraton ja Kalamarkkinat – joita täydentää Pohjois-Karjalan kauppakamarin uusi kaksipäiväinen Kesäntekijäiset. Torilla ja torin ympäristössä perjantaina ja lauantaina järjestettäviin Kesäntekijäisiin liittyy myös Joensuun virallinen Pyöräilykauden avaus. Tapahtumakokonaisuus kulkee nimellä “Kevään paras viikko”.

Tapahtumaviikko kerää yhteensä 60 000 kävijää Joensuun keskustaan. SciFest järjestetään Joensuu Areenassa, Kesäntekijäiset KävelykadullaKauppatorilla sekä Vapaudenpuistossa, Joensuun virallinen Pyöräilykauden avaus Vapaudenpuistossa, Kalamarkkinat Matkustajasatamassa sekä Rantapuistossa ja Joensuu Maraton juostaan kaupungin läpi joen vartta ja siltoja pitkin.

Tapahtumaviikolla on omat nettisivunsa www.parasviikko.fi, josta löytyy olennainen tieto ja linkit eri tapahtumien omille nettisivuille ja linkit alueen majoitustarjontaan. Tapahtumaviikon markkinointiin myös panostetaan yhteistyössä Joensuun kaupungin, Karelia Expertin ja tapahtumajärjestäjien kanssa.

Mainittujen tapahtumien lisäksi samaan ajankohtaan osuu myös muita tapahtumia, kuten Pride-viikko, Joensuun Mailan superpesisottelu – ja jos oikein hyvin käy – Katajan koripallomiehistön finaaliottelu.

Taidemuseo Onnissa avautuu näyttelynä tanskalais-norjalaisen Karen Bit Vejlen Sakset siveltimenä – Scissors for a Brush. Vejlen paperileikkaustaidetta on viimeisen seitsemän vuoden aikana ollut esillä Pohjoismaiden lisäksi ympäri maailmaa, ainakin Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Pohjois-Karjalan museossa taas avautuu Funkis Karjalassa. Näyttelyssä tarkastellaan Pohjois- ja Laatokan-Karjalan funkisarkkitehtuuria sekä mainonnan ja kaupanteon muutosta 1930-luvulla.

Kaikki Kevään paras viikko -tapahtumat ovat esillä kauppakeskus Isossa Myyssä järjestettävässä tempauksessa 14.-15. huhtikuuta.

Toukokuun tapahtumat kerää 60 000 kävijää kaupunkikeskustaan

Toukokuun tapahtuma teemalla #keväänparasviikko

Tsekkaa lisätietoa www.parasviikko.fi -verkkosivuilta