Uutinen julkaistu: 11.5.2016

Joensuun virallinen tori Taitokorttelissa ja muutoksia liikennejärjestelyissä

Alkava ”Kevään paras viikko” –tapahtumaviikko aiheuttaa muutoksia Joensuun kauppatorin järjestelyissä. Kuluvalla viikolla järjestetään Scifest, Joensuun maraton ja Kalamarkkinat – joita täydentää Pohjois-Karjalan kauppakamarin uusi kaksipäiväinen Kesäntekijäiset-tapahtuma.

Kesäntekijäisten tapahtuma-alueina ovat Keskusaukio sekä  kauppatori perjantaista 13.5.2016  lauantaihin 14.5.2016. Lisäksi Vapaudenpuisto on tapahtuma-alueena lauantaina 14.5.2016, jolloin järjestetään Joensuun pyöräilykauden avaus.

Kesäntekijäisten rakentaminen aloitetaan torstaina 12.5. kello 8 alkaen ja tapahtuma puretaan sunnuntaina 15.5. kello 21 mennessä.

Torikatu suljetaan Koskikatu-Siltakatu välillä moottoriajoneuvoliikenteeltä lauantaina 14.5.2016 koko päivän ajaksi. Suljetulle Torikadulle on tulossa polkuautoja lapsille ja osana pyöräilykauden avajaisia kadulla järjestetään taitoajoradan pyörille.

Joensuun kaupungin virallinen tori siirtyy tilapäisesti Taitokortteliin torstaina 12.5. ja on avoinna myös sunnuntaina 15.5.2016.

Taitokorttelin ja Surakan pihan toimijat ovat järjestäneet ohjelma oman kevätkauden avajaisten merkeissä. Joensuun kaupunki tarjoaa torikauppiaille veloituksetta korvaavat myyntipaikat Taitokorttelissa johtuen Kesäntekijäisten aiheuttamista aluemuutoksista.

Kesäntekijäisiin ja Kalamarkkinoille suuntaavien kaupunkilaisten kannattaa siis ehdottomasti poiketa myös Taitokorttelissa, sillä tarjolla on runsaasti käsityö- ja torikauppiaita ja ohjelmaa. Esimerkiksi perjantaina ja lauantaina on elävää musiikkia ja perjantaina järjestetään klo 15 alkaen historiallinen talokierros, jonka isännöi cityboss Jouni Töyrylä. Perjantaina julkistetaan myös Kauppaneuvoksen kahvilan juhlaleivos. Myös Surakan pihan puolella korttelissa on runsaasti tuote- ja juomamaistatuksia, lohen loimutusta ja Wanhan Kulman puodilla on erikoistarjoukia.

Joensuun kaupungin virallinen tori siirtyy tilapäisesti Taitokortteliin torstaina 12.5. ja on avoinna myös sunnuntaina 15.5.2016.

Kesäntekijäisten tapahtuma-alueina ovat Keskusaukio sekä  kauppatori perjantaista 13.5.2016  lauantaihin 14.5.2016. Lisäksi Vapaudenpuisto on tapahtuma-alueena lauantaina 14.5.2016.

Kesäntekijäisten rakentaminen aloitetaan torstaina 12.5. kello 8 alkaen ja tapahtuma puretaan sunnuntaina 15.5. kello 21 mennessä.

Torikatu suljetaan Koskikatu-Siltakatu välillä moottoriajoneuvoliikenteeltä lauantaina 14.5.2016 koko päivän ajaksi.