Uutinen julkaistu: 23.5.2016

Kansainväliset Suurmarkkinat ensimmäistä kertaa Joensuussa

Joensuussa järjestetään ensimmäistä kertaa Kansainväliset Suurmarkkinat 16.-19.6.2016. Suurtapahtuma järjestetään aivan Joensuun keskustassa kauppatorin, keskusaukion ja kävelykadun alueilla. Mittavan suurtapahtuman johdosta myös Torikatua Koskikatu-Siltakatu välisellä alueella käytetään tapahtuma-alueena.

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden ajatus on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille alkuperäisten valmistajien ja tuottajien esitteleminä.  Ilmoittautuneita tuottajia ja valmistajia on ennätysmäärä ympäri maailman. Noin 120 kauppiasta 35 eri maasta osallistuu Joensuun Kansainväliseen Suurmarkkinaan.

Viime kesänä Kansainväliset Suurmarkkinat olivat yksi suurimmista kesätapahtumista valtakunnallisesti keräten vieraita yli 1,1 miljoonaa 13 eri paikkakunnalla.

 

Plaza of Delicatess – herkkutori tuo veden kielelle
Joensuun Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla voi herkutella monin eri tavoin. Ruokaa tarjoavat mm. jättikokoinen saksalainen hiiligrilli bratwursteineen, meksikolainen ravintola, venäläinen ravintola Russian with Love, kreikkalainen gyros- ravintola, unkarilainen langos-paikka, englantilainen Best of British ravintola, belgialainen vohvelipaikka, ranskalainen creperie tai vaikkapa Kuusamon kalaherkkuja myyvä ravintola puhumattakaan taatusti kotimaisesta Leenan lettukahvilasta erikoislettuineen. Kotimaasta on esillä ihanasti eri maakuntien erikoisuuksia Lappi-Hunajasta, Karjalaiseen kauppaan ja Ahvenanmaan herkkuihin.

 

Erikoistuotteita ympäri maailmaa
Joensuun Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla on mukana lukuisia käsityöläisiä eri puolelta maailmaa. Jättikokoinen hollantilainen kukkakauppa ihastuttaa kauneudellaan. Mukana markkinoilla on myös oikea afrikkalainen kylä eli Wrongtime Village Zimbabvesta. Kyläläiset valmistavat kierrätysesineistä paikallisen taiteilijan johdolla kauniita koriste ja hyötyesineitä, joiden myyntituottaja ohjataan oman kylänsä kehittämiseen. Vastaavasti markkinoilla on yrittäjiä mm. Nepalista omien maidensa erikoistuotteiden kanssa.

 

Joensuun omat torikauppaat suurmarkkinoiden ytimessä

Joensuun omille vuosi- ja kausikauppiaille on varattu myyntialueeksi kauppatorin pohjoispuoli. Joensuun omat kauppiaat ovat käytännössä aivan Kansainvälisen Suurmarkkinan tapahtuma-alueen ytimessä tuoden oman paikallisen lisänsä kansainväliseen markkinatunnelmaan.

 

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden järjestelyistä vastaa TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus, joka on maamme johtava tori- ja tapahtumaelinkeinon asiantuntija.

 

Kansainvälinen Suurmarkkina 16-19.6.2016

Myyntialue avoinna to-la klo 10-20 ja su klo 10-18

Tapahtuma-alueina kauppatori, keskusaukio, kävelykadut ja Torikatu

Lisätietoa tapahtumasta: www.eurooppamarkkinat.fi