Uutinen julkaistu: 9.8.2016

Joensuussa käynnistymässä runsas tapahtumaviikko

Joensuussa järjestetään poikkeuksellisen paljon erilaisia tapahtumia käynnistyneellä viikolla 8.8.–14.8.2016.

Keskiviikkona 10.8. järjestetään Joensuun pääkirjaston takapihalla Takapiharock ja torstaina 11.8. käynnistyy Joensuun Parafest, jonka avajaisia vietetään torilla klo 11 alkaen. Torstaina vietetään myös Kesäpelipäivää Joensuun pääkirjastossa. Joensuun Gospelfestivaalit käynnistyvät perjantaina 13.8. ja torilava täyttyy gospelfestivaalien ohjelmistosta lauantaina 13.8.

Elokuu on muodostunut vilkkaaksi tapahtumakuukaudeksi Joensuussa. Alkanut runsas tapahtumaviikko tarjoaa kattauksen hyvin erilaisia tapahtumia ympäri Joensuun kaupunkia. Keskustan tuntumassa järjestetään Joensuun Parafestin ja Joensuun Gospelfestivaalien lisäksi mm. Wanhan kaupungin päivä Taitokorttelissa lauantaina 13.8., Joenzoo Inkmania tatuointifestivaali Sokos Hotel Kimmelissä perjantaina ja lauantaina 12.–13.8., BePop Streetfest -katujuhlat lauantaina 13.8. ja Iskelmä Kesä Joensuu järjestetään Sirkkalan puistossa perjantaina ja lauantaina 12.–13.8.

Iskelmä Kesä Joensuu on täysin uusi tapahtuma Joensuussa ja tapahtumaan odotetaan useita tuhansia iskelmämusiikin ystäviä. Tapahtuma siirtyi Kauppatorilta Sirkkalan puistoon, joka ympäristönä on ihanteellinen tasokkaalle ja aikuisille suunnatulle iskelmäfestivaalille.

Myös Joensuun keskustan ulkopuolella järjestetään useita tapahtumia. Utran Uudessa teatterissa vierailee Suomi nauraa -stand up tähtien kesäkiertue perjantaina 12.8., Suomen Tivoli saapuu Laulurinteeseen lauantaina 13.8. ja Koillispuiston pallokentällä järjestetään Meille Saa Tulla -jalkapalloturnaus lauantaina 13.8.

Viikon kunnianhimoisimman, monipuolisimman ja poikkitaiteellisimman festivaalikokemuksen pystyy nauttimaan Enon Harpatinharjulla Maailmanselitys-festivaalissa 12.-14.8., jossa on kolmen päivän aikana tarjolla lukuisia esityksiä, performansseja, teatteria, musiikkia ja keskustelua luonnonläheisessä miljöössä.

 

Lisätietoa kuluvalla viikolla järjestettävistä tapahtumista:

Takapiharock Joensuun pääkirjastolla ke 10.8.2016 klo 15–19

Kesäpelipäivä Joensuun pääkirjastolla to 11.8. klo 15–19

Joensuun Parafest to–la 11.–13.8.2016, Torilavalla, Taidemuseon juhlateltassa, pääkirjaston Muikku-salissa ja kaupunginteatterin salissa

Joensuun Gospelfestivaalit pe–su 12.–14.8. mm. Torilavalla, ev.lut kirkossa, Laulupuistossa, Kerubissa ja Kanervalatalossa

IskelmäKesä Joensuu pe ja la 12.–13.8. Sirkkalan puistossa

Wanhan kaupungin päivä la 13.8.2016 klo 10–15 Taitokorttelissa

Joenzoo Inkmania tatuointimessut Sokos Hotel Kimmelissä pe ja la 12.–13.8.2016

Bepop Streetfest -katujuhlat Bepopin ja Rosson edessä la 13.8. klo 19–04

Suomi nauraa -stand up tähtien kesäkiertue pe 12.8. klo 19–21 Utran uusi teatteri, Uittopäälliköntie 2

Meille Saa Tulla -jalkapalloturnaus la 13.8. klo 9–18 Koillispuiston pallokentällä

Suomen Tivoli la 13.8.–22.8.2016 Joensuun Laulurinteessä

Maailmanselitys-festivaali pe–su 12.–14.8. Harpatinharju, Harpatintie 111 Eno

Joensuussa alkamassa poikkeuksellisen runsas tapahtumaviikko

Uutena tapahtumana Iskelmä Kesä Joensuu Sirkkalan puistossa iskelmämusiikin ystäville

Poikkitaiteellinen Maailmanselitys-festivaali Enossa maalaismiljöössä