Uutinen julkaistu: 10.1.2018

Kuopion huoltopataljoonan ja Kainuun tykistörykmentin sotilasvala- ja vakuutustapahtuma Joensuu Areenassa

Perjantaina 9.2.2018 järjestetään Joensuussa Kainuun tykistörykmentin ja Kuopion huoltopataljoonan sotilasvala- ja vakuutustapahtuma. Tilaisuuden järjestäminen Joensuu Areenan erinomaisissa sisätiloissa on erityislaatuinen tilaisuus niin alokkaille, kotiväelle kuin myös Joensuun kaupungille. Joensuulle on ilo ja kunnia olla mukana järjestämässä tätä tilaisuutta.

Ohjelma Joensuussa 9.2.

  • 9-14 Kalustonäyttely ja toimintarastit, Mehtimäen liikuntapuisto
  • 10.30 Seppeleen lasku, Sankarihautausmaa
  • 11.30 Sotilasvakuutus, Joensuu Areenan yläkerta
  • 12.10 Lapin sotilassoittokunta aloittaa musiikkiesityksen ja alokkaat alkavat marssia paraatikentälle
  • 12.30 Sotilasvala ja ohimarssi, Joensuu areena
  • 14.15 Joensuun kaupungin tarjoama valalounas, valaloma alkaa

JOENSUU AREENA JA PYSÄKÖINTIALUEET

Tilaisuus järjestetään Joensuu Areenalla, jonka osoite on Mehtimäenaukio 2, 80100 Joensuu. Puolustusvoimien kalustonäyttely järjestetään Areenan ulkopuolella.

Tapahtuman yleisöä ohjataan pysäköimään ajoneuvonsa Linnunlahdentien pysäköintialueelle, josta on lyhyt kävelymatka Joensuu Areenaan. Tälle alueelle pysäköinti on maksutonta.

Hallitien pysäköintitalo sijaitsee aivan Areenan tuntumassa ja on avoinna tapahtumapäivänä klo 7-22. Pysäköintitaloon pysäköinti maksaa 1,50 € / tunti.

Inva-pysäköintipaikat löytyvät Joensuu Areenan pihasta. Paikalla on sotilaspoliiseja ohjaamassa liikennettä ja neuvomaan pysäköinnissä.

Yleisövessoja löytyy Areenan sisältä useita. Vessoja on järjestetty myös Linnunlahdentien pysäköintialueelle.

valakartta

HYÖDYNNÄ MAJOITUSTARJOUS

Tapahtumaväelle on järjestetty majoitustarjous Original Sokos Hotel Kimmeliin. Hyödynnä tarjous ja varaa majoituksesi seuraavilla ohjeilla: Varaa majoitus Original Sokos Hotel Kimmelistä, hinta alk. 41,50e/hlö/2hh. Varaukset osoitteesta www.sokoshotels.fi koodilla BKIMMEL18

LOPPUVIIKON TAPAHTUMIA JOENSUUSSA

Lasten ja koko perheen mukulakatu

Mukulakatu on tunnelmallinen puukaupungin kuja taloineen, toreineen ja satamineen. Se on täynnä monenlaista toimintaa, tekemistä ja elämyksiä. Ja kaikki tämä on tehty varta vasten lapsille. Aukioloajat ja lippujen hinnat löytyvät täältä: www.joensuu.fi/pohjoiskarjalanmuseo/mukulakatu

Matkalla Karjalassa – Tutustu Pohjois-Karjalaan

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee aivan Joensuun keskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvät näyttelyt kertovat Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden historiasta. Aukioloajat ja lippujen hinnat löytyvät täältä: http://www.joensuu.fi/pohjoiskarjalanmuseo

Taidemuseo Onni

Joensuun taidemuseon seinät kätkevät sisälleen mm. antiikin ja Kiinan taidetta, renessanssin madonnia, kotimaisia ikoneita ja suomalaisen maalaustaiteen helmiä 1800-luvulta nykypäiviin. Taidemuseo Onnin aukioloajat ja lippujen hinnat löytyvät täältä: http://www.joensuu.fi/taidemuseo

JAA MUISTO SOTILASVALASTA?

Jaa muistosi ikimuistoisesta valatilaisuudesta ja osallistu valatilaisuuden kuvakisaan! Jäikö valasta mieleen ohimarssi, hernekeitto, munkkikahvit vai panssarivaunu? Nappaa kuva valan mielenkiintoisimmasta hetkestä ja postaa kuva Facebookissa hastageilla #kaipr #vala #Joensuu. Postanneiden kesken Joensuun kaupunki arpoo mainio yllätyspalkinto. Arvonta suoritetaan helmikuun 2018 aikana ja voittajan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.