Uutinen julkaistu: 11.4.2018

Tapahtumilla haetaan elinvoimaa Joensuuhun ja maakuntaan

Joensuun kaupunki aikoo tuoda tapahtumat ja yritykset uudenlaisella tavalla yhteen kehittämään tapahtumista korkealaatuisempia, sekä luomaan uutta vetovoimaa alueelle. Eri vuodenaikojen tapahtumat ovat olennainen viihtyvyys- ja vetovoimatekijä niin alueen asukkaille kuin matkailijoillekin. Tapahtumien ja yritysten törmäytystä varten käynnistyvät tapahtumafoorumit, sekä erilaisten työpajojen ja valmennusklinikkojen säännöllinen sarja. Tavoitteena on löytää uusia ideoita ja luoda entistä hedelmällisempää yhteistyötä osapuolten välille.

”Meidän alueen tapahtumatoimijoiden ja yrittäjien repuissa on valtavasti osaamista, korkeatasoisia tuotteita ja palveluita, sekä kehittämisideoita, mutta ne eivät ole aiemmin päässeet kunnolla kohtaamaan. Hankkeen on tarkoitus toimia vähän kuin Napakymppi eli saada osuvimmat kumppanukset löytämään toisensa”, hahmottelee projektipäällikkö Teemu Laasonen.

”Tapahtumafoorumien avulla tapahtumatuottajat ja yritykset pääsevät myös säännöllisesti kohtaamaan toisiaan”, lisää koordinaattori Niina Väyrynen.

”Olemme vielä käynnistysvaiheessa, mutta kutsumme tapahtumia sekä yrityksiä koolle aivan lähiaikoina”, Laasonen lupaa.

Tapahtumafoorumit, työpajat ja valmennusklinikat tulevat sisältämään asiantuntijavierailuja niin tapahtuma-alan kuin elinkeinoelämänkin huipulta. Elinvoimaa tapahtumista -hankkeen avulla etsitään Joensuuhun uusia tapahtumaideoita niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti, sekä kehitetään Joensuun imagoa tapahtumakaupunkina. Näiden lisäksi tarkoituksena on luoda malli, jolla pystytään helposti seuraamaan tapahtumien aluetaloudellisia vaikutuksia.

”Ilosaarirock-festivaalin vaikutus alueellemme oli 14,3 miljoonaa euroja ja viime vuoden ampumahiihdon maailmancupin vaikutus oli 3,5 miljoonaa euroa. Teemme parhaillamme selvitystä tämän vuoden maailmancupin aluetaloudellisista vaikutuksista ja näitä tutkimustapoja haluamme jatkossa laajentaa useampaan tapahtumaan Joensuun seudulla”, taustoittaa tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

Elinvoimaa tapahtumista -hankkeen projektipäällikkönä toimii Teemu Laasonen ja koordinaattorina Niina Väyrynen. Laasonen on työskennellyt maakunnan alueella mm. teatterin ja lastenkulttuurin parissa, sekä omaa Ilosaarirock-taustan. Väyrynen puolestaan on työskennellyt tapahtumatuotannon, projektinhallinnan sekä viestinnän parissa, ja hänellä on hyvät kontaktit paikalliseen elinkeinoelämään. Hankkeen rahoittajina toimivat Euroopan aluekehitysrahasto, Joensuun kaupunki, Joensuun Popmuusikot ry, Pohjois-Karjalan Kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Joensuun Töminä Oy, Joensuun Yrittäjt ry ja Karelia Expert Oy.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Teemu Laasonen

050 413 8708

teemu.laasonen@joensuu.fi

koordinaattori Niina Väyrynen

045 162 3141

niina.vayrynen@joensuu.fi