Uutinen julkaistu: 6.2.2019

Maakuntaviestissä hiihdon riemua sekä oheisohjelmaa koko perheelle

Pohjois-Karjalan 73. maakuntaviesti hiihdetään Joensuun Laulurinteen ympäristössä lauantaina 9.2.2019. Kilpailukeskus sijaitsee raviradalla.  Kilpailun suojelijana toimii kaupunginjohtaja Kari Karjalainen ja hän myös jakaa palkinnot kilpailujen jälkeen.

Maakuntaviestissä on kolme eri sarjaa (A, B ja C), joihin osallistuu yhteensä lähes 60 joukkuetta. Mielenkiintoa kilpailuun tuo se, että kaikki sarjat lähtevät ladulle yhtä aikaa. Samalla ladulla hiihtää siis maakunnan huippuhiihtäjät että harrastajat samaan aikaan.

 Tapahtumassa on talvista ohjelmaa koko perheelle. Tarjolla on ilmaista kuumaa mehua lapsille, makkaranmyyntiä ja raviradan ravintola palvelee yleisöä tapahtuman aikana. Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla talutusratsusta, rekiajelua ja alueelta löytyy myös hevostaitojen harjoittelupiste sekä raviradan lasten hevosmaailma. Pulkkamäki on tehty tapahtuma-alueelle perheen pienimmille.

Yleisö toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan talviurheilun riemusta ja kannustamaan maakunnan hiihtäjiä! Kilpailua voi seurata raviradan katsomossa, etusuoran kaviouralla ja latujen varsilla Laulurinteen ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton ja yleisöä pyydetään saapumaan kisapaikalle kävellen. Rajoitettu määrä pysäköintipaikkoja löytyy raviradan ympäristöstä.

Ohjelma sisätiloissa Raviradan katsomossa klo 9.00-14.00:

  • Hevosmaailma keppihevosineen ja tarvikkeineen lapsien käytettävissä
  • Kasvomaalausta (maksullinen, 1 euro)
  • Raviradan ravintola ja kahvila auki koko päivän (yleisöllä mahdollisuus ruokailla ravintolassa 10 eurolla).
  • Maakuntaviesti menu: Coleslawsalaatti (g,m), Vihreäsalaatti, punaherukkakastike (g,m), Vaalea- ja tummaleipä (m), Kanaa ja pasta (L), Kasvispasta (g, m, vegaani), Marjakiisseli(m,g), Kahvi, tee.

Ohjelma ulkona Raviradalla klo 10.00-14.00:

  • Talutusratsastusta ja rekiajelua (maksullinen, 2 euroa)
  • Mehutarjoilu lapsille
  • Hevostaitojen harjoittelupiste
  • Pulkkamäki (omat laskuvälineet mukaan)