Sisältöjulkaisija

angle-left Tapahtumien järjestäminen helpottuu Itä-Suomessa

Tapahtumien järjestäminen helpottuu Itä-Suomessa

Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi 17.5.2021 uuden yleisötilaisuuksia koskevan päätöksen, joka kumoaa 19.4. ja 29.4.2021 annetut päätökset. Uusi päätös koskee aikaväliä 18.5.–17.6.2021 ja on voimassa kaikilla Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sairaanhoitopiirien alueilla, jotka kaikki ovat palautuneet perustasolle koronatartunnoissa.

Uusi päätös antaa luvan järjestää alle 50 hengen yleisötilaisuuksia sisä- ja ulkotiloissa lähes normaaliin tapaan. Joensuun kaupunki linjaa omia tapahtumien järjestämiseen liittyviä suosituksiaan perjantaina 21.5.2021.

Myös yli 50 hengen yleisötilaisuuksia saa järjestää, mikäli Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia terveysturvallisuusohjeita noudatetaan. Olennaisimpia järjestelyihin vaikuttavia asioita ovat mm. kahden metrin turvaetäisyyksien mahdollistaminen yleisölle, jonotuspaikkojen minimointi, käsienpesu / -desinfioinitipisteiden järjestämien, puhtaanapito, lakien sekä mahdollisuuksien mukainen tietojenkeruu tapahtumaan osallistuneista henkilöistä sekä ennakkoon tilattujen pääsylippujen peruutusmahdollisuudet. Kasvomaskisuositus on voimassa. Tapahtumanjärjestäjän on syytä olla myös ennakolta yhteydessä paikallisiin terveysviranomaisiin terveysturvallisuuden varmistamiseksi.

Lue Avin tiedote 17.5.2021 täältä.

Avin päätös 17.5.2021 täällä.

OKM:n ja THL:n terveysturvallisuusohjeet täällä.

Joensuu events facebook-syöte