Asset Publisher

angle-left Koronarajoitukset päättyvät Pohjois-Karjalassa: yleisö tervetuloa maailmancupiin!

Koronarajoitukset päättyvät Pohjois-Karjalassa: yleisö tervetuloa maailmancupiin!

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumosi tiistaina 15.2. yleisötilaisuuksien henkilömäärää koskeneet rajoitukset Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella.

—Kahden edellistalven maailmancupit on Kontiolahdella jouduttu järjestämään ilman yleisöä. Nyt odotus päättyy, ja yleisö pääsee pitkästä aikaa ladun varteen kannustamaan urheilijoita, sanoo tapahtumajohtaja Sami Leinonen.

Katsomoissa reilusti tilaa

Aluehallintovirasto kuitenkin muistuttaa, että turvavälit, hyvä hygienia ja kasvomaskit ovat edelleen tärkeitä.

—Kyseessä on ulkoilmatapahtuma, jossa yleisö jakaantuu A-katsomoon, VIP-katsomoon sekä latukatsomoon. Katsomoissa tulee olemaan reilusti tilaa ja näin hyvät mahdollisuudet turvavälien pitämiseen. Kun sekä me järjestäjät että yleisö pidämme kiinni viranomaisten ohjeista, saamme rakennettua turvallisen tapahtuman, Leinonen sanoo.

Aiempiin yleisötilaisuuksiin verrattuna on joitakin muutoksia tehty.

—Liput myydään vain ennakkomyyntinä. Perinteisiä lipunmyyntipisteitä ei tapahtuma-alueen porteilla ole. Myöskään aiemmin käytössä ollutta yleisötelttaa ei tällä kerralla pystytetä, Leinonen sanoo.

Muikut ja kuljetukset tulossa

Yleisöpalveluja valmistellaan parhaillaan, Leinonen sanoo.

—Maksuttomat yleisökuljetukset linja-autolla Joensuun keskustasta ja Kontiolahdelta ovat valmisteilla. Niiden aikatauluista pääsemme kertomaan lähipäivinä. Samoin kisakylään tulee tunnelmaan kuuluvia kumppaniyritysten myynti- ja palvelupisteitä. Eli paistettuja muikkuja, makkaraa ja muuta kisaruokaa, kisatuotteita, kahvia ja pullaa tulee olemaan tarjolla.

Joensuu events facebook-syöte