Публикатор

angle-left Pandemia tuo kaksi maailmancupia Kontiolahdelle

Pandemia tuo kaksi maailmancupia Kontiolahdelle

Ampumahiihdon maailmancup-kausi käynnistyy poikkeuksellisesti kaksien kisojen voimin Kontiolahdella marras-joulukuussa. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU päätti loppukesästä siirtää Ruotsin Östersundin maailmancup-tapahtuman Kontiolahdelle. Jo aiemmin on ollut selvillä, että Kontiolahti avaa kilpailukauden marraskuussa, mutta koronapandemian vuoksi Ruotsin osakilpailu siirrettiin järjestettäväksi Kontiolahdella heti marraskuun kisoja seuraavalla viikolla.

IBU ja kisajärjestäjä Kontiolahden Urheilijat ovat hyvin poikkeuksellisten järjestelyjen edessä niin urheilijoiden, kilpailun muun henkilökunnan kuin yleisönkin suhteen. Urheilijoita ja henkilökuntaa saapuu molempiin kisoihin yli kolmestakymmenestä maasta satoja henkilöitä, joilta kaikilta vaaditaan negatiiviset koronatestitulokset sekä lähtömaassa että vielä täällä paikan päällä. Yleisön suhteen on vielä monta kysymysmerkkiä ilmassa. Lähtökohtaisesti kisojen järjestäjä toteuttaa yleisöjärjestelyt ajantasaisten turvallisuusmääräysten ja suositusten mukaisesti. Kokonaiskapasiteettia on pienennetty merkittävästi, jotta väljyys säilyy stadionilla sekä erillisiä yleisölohkoja rajataan, jotta ihmisten väliset kontaktit minimoidaan.

Joensuun kaupunki suunnittelee Kauppatorille kevyellä ohjelmalla tuotettua Kisatoria molemmille kisaviikonlopuille. Torilla on kisojen aikaan käynnissä Joulutori, joka jo itsessään tuo mukavan tunnelman keskustaan. Toritunnelmaa täydennetään lähettämällä ampumahiihtokisojen tv-lähetykset torin näytöltä sekä pienimuotoisella oheisohjelmalla. Pandemiatilanne kuitenkin elää jatkuvasti ja niin Joensuun kaupunki Kisatorin osalta kuin Kontiolahden Urheilijat ovat valmiudessa tehdä tilanteen vaatimat muutokset tapahtumien suhteen nopeallakin aikataululla.

Kisaohjelma   

Lauantai 28.11.  

Miesten normaalimatka  

Naisten normaalimatka   

Sunnuntai 29.11. 

Miesten pikamatka   

Naisten pikamatka  

Torstai 3.12. 

Miesten pikamatka  

Naisten pikamatka   

Lauantai 5.12. 

Miesten takaa-ajo   

Naisten viesti    

Sunnuntai 6.12.  

Miesten viesti   

Naisten takaa-ajo  

Joensuu events facebook-syöte