Публикатор

angle-left OKM:n ja THL:n päivitetty ohjeistus - yleisötilaisuuksissa huomioitava alueelliset päätökset sekä riittävä hygieniataso

OKM:n ja THL:n päivitetty ohjeistus - yleisötilaisuuksissa huomioitava alueelliset päätökset sekä riittävä hygieniataso

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat päivittäneet ohjeistuksen koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

Yleisötilaisuuksissa, yhteisissä kokoontumisissa ja julkisten tilojen käytössä on muistettava perusohjeet koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Paikalle tullaan vain terveenä, kasvomaskin käyttöä suositellaan ja järjestäjän vastuulla on varmistaa riittävät etäisyydet sekä hygieniataso. Koronavirus tarttuu helposti pinnoilta, joten tehokkaalla siivouksella voidaan ehkäistä viruksen leviämistä. Lisäksi järjestäjän tulee varmistaa, että asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Tilaisuuden järjestäjän velvollisuus on seurata ja huomioida kunnan ja aluehallintoviraston päätökset yleisötilaisuuksien henkilömääristä ja tilaisuuksien ja tilojen käytön edellytyksistä. Terveysturvallisuuden varmistamiseksi järjestäjän tulee tehdä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten kanssa.  Näin viranomaiset voivat ohjeistaa tartuntatautilain mukaisesti tilannekohtaisten ohjeiden laatimisessa.

Ohje on päivitetty vastaamaan Tasavallan Presidentin 31.5. vahvistamaa ja 1.6. voimaan tulevaa tartuntatautilain muutosta sekä valtioneuvoston uusinta hybridistrategian toimintasuunnitelmaa. Sen tarkoitus on tukea yleisötilaisuuksien, yleisten kokousten ja kokoontumisten järjestämistä sekä tukea tilojen turvallista käyttöä koronaepidemian aikana.

 

Joensuu events facebook-syöte