Публикатор

angle-left Tapahtumien määrä nousussa – kaupunki kutsuu järjestäjiä viranomaisinfoon

Tapahtumien määrä nousussa – kaupunki kutsuu järjestäjiä viranomaisinfoon

Kahden koronavuoden tuomien kokoontumisrajoitusten poistumisten jälkeen tapahtumien määrät ovat nousussa Joensuussa. Kesä on luonnollisesti ollut tapahtumien sesonkiaikaa ja orastava kevät aktivoi tapahtumajärjestäjät suunnittelemaan tapahtumia kaupunkiympäristöön. Kaupunki haluaa kahden poikkeusvuoden jälkeen palauttaa lupakäytäntöjä tapahtumajärjestäjien ja erilaisten tempausten tai aktiviteettien järjestäjien mieliin järjestämällä viranomaisinfon tapahtumajärjestäjille.

– Kutsumme alueen tapahtumajärjestäjät kuulemaan ajankohtaiset terveiset eri viranomaisilta ja keskustelemaan kanssamme tapahtumien järjestämisestä sekä tulevasta tapahtumakesästä, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

– Haluamme myös muistuttaa kaikkia tapahtumia suunnittelevia lupien hakemisesta, varsinkin kun koronarajoituksien myötä tavanomainen tapahtumien järjestäminen on ollut vähäisempää ja lupahakemisen käytännöt ovat voineet muuttua, jatkaa Pyykkönen.

Tapahtumajärjestäjille tarkoitettu viranomaisinfo pidetään keskiviikkona 26. huhtikuuta kello 15.00-16.30 välisenä aikana Joensuu Areenan toisen kerroksen aulassa. Tilaisuudessa kuullaan ajankohtaiset asiat sekä lupaprosesseissa tapahtuneet muutokset eri viranomaisilta. Paikan päällä tilaisuudessa ovat muun muassa Pohjois-Karjalan pelastuslaitos, Itä-Suomen poliisi, Itä-Suomen aluehallintovirasto, Siun soten ympäristöterveys, Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta ry sekä Joensuun kaupungilta kaupunkirakennepalvelut ja viestintä- ja tapahtumapalvelut.

Globaali koronapandemia vähensi merkittävästi Joensuussa järjestettävien tapahtumien ja tapahtumakävijöiden määrää. Vuonna 2022 Joensuussa järjestettiin yli 2200 tapahtumaa, joissa vieraili yhteensä yli 700 000 kävijää. Koronan jälkeen tapahtumien järjestämismäärät ovat kasvaneet yli 48 prosenttia ja Joensuussa järjestettyjen tapahtumien kävijöiden määrä kasvoi 158 prosenttia. Huippuvuonna 2019 Joensuussa järjestettiin yli 3300 tapahtumaa, joissa vieraili 1,1 miljoonaa kävijää.

Ilmoittautuminen tapahtumajärjestäjien viranomaisinfoon: https://link.webropol.com/s/viranomaisinfo2023

Joensuun kaupungin eri tapahtuma-alueet sekä tapahtumajärjestäjän ohjeet löytyvät www.joensuuevents.fi -verkkosivuilta.

Kauppatorin, kävelykadun ja torilavan vuokraamisen ohjeet löytyvät Joensuun Virta Oy:n www.joensuunvirta.fi -verkkosivuilta.

Joensuu events facebook-syöte