Публикатор

angle-left Pien­ta­pah­tu­mia ja kult­tuu­ri­tup­sah­duk­sia et­sin­näs­sä vuo­del­le 2022 – Joen­suun kau­pun­ki ha­kee tai­teen­te­ki­jöi­tä ja tu­kee ta­pah­tu­ma­jär­jes­tä­jiä

Pien­ta­pah­tu­mia ja kult­tuu­ri­tup­sah­duk­sia et­sin­näs­sä vuo­del­le 2022 – Joen­suun kau­pun­ki ha­kee tai­teen­te­ki­jöi­tä ja tu­kee ta­pah­tu­ma­jär­jes­tä­jiä

Joensuun kaupungin Torien timantti –pientapahtumatukihaku ja kulttuurin tekijöille suunnatun kulttuuritupsahduksien sisältöhaku alkavat helmikuussa. Molemmat haut ovat avoinna 1.2.-28.2.2022.

Torien timantissa etsitään pientapahtumia toreille ja maaseutualueille

Torien timantti -pientapahtumatuki on tarkoitettu Joensuun torialueilla järjestettävien pääsymaksuttomien yleisötilaisuuksien järjestäjille. Haettavat tuet ovat 500 ja 1 000 euroa, ja kokonaisuudessaan Torien timantti -tukea jaetaan kahdessa haussa yhteensä 15 000 euron edestä. Ensimmäisessä haussa tukea saaneet tapahtumat tulee järjestää tulevan kesän aikana. Toinen hakukierros järjestetään elokuussa ja siinä tukea saavat tapahtumat tulee järjestää loppuvuoden 2022 aikana.

Torien timantti -haun avulla toivotaan löytyvän laaja kirjo erilaisia ja eri kohderyhmille tarkoitettuja uusia tapahtumia toreille sekä maaseutualueiden yleisille kohtaamispaikoille.

– Haluamme kannustaa järjestöjä ja eri toimijoita tekemään tapahtumia hyvin matalalla kynnyksellä. Tapahtumat ovat kävijöilleen kohtaamisen paikkoja, mutta toivomme myös, että tapahtumien avulla eri järjestöjen yhteistyö syvenee entisestään. Toivomme, että Torien Timantti -tuen avulla yhdistykset pystyisivät toteuttamaan uusia tapahtumia yhdessä ja syntyisi uusia yhteistyön muotoja, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Kulttuuritupsahduksia luovan alan ja taiteen osaajilta

Kulttuuritupsahduksien tarkoituksena on luoda matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia Joensuun esikaupunki- ja maaseutualueille kevään ja syksyn aikana. Esityksien, osallistavien työpajojen sekä eri taiteenlajien toteutuksien sarjoihin haetaan tekijöitä, luovan alan ja esittävien taiteiden ammattilaisista ja osaajista. Kulttuuritupsahduksien tulee olla pääsymaksuttomia ja kaikille avoimia.

Valinnat tehdään saaduista ehdotuksista muun muassa sisältöjen kiinnostavuuden ja soveltuvuuden perusteella. Kulttuuritupsahdukset toteutetaan 1 500 euron ostopalveluina.

– Tarkoituksena on ilahduttaa ja jopa yllättää, tuoda kulttuuria osaksi arkea. Viime syksynä ensimmäistä kertaa toteutetut kulttuuritupsahdukset osoittivat, kuinka taiteen ja kulttuurin tekijät osaavat viedä omaa tekemistään uusiin ympäristöihin poikkeavillakin tavoin. Silloin näimme muun muassa kuvataidetta osana luontoympäristöä ja lukuisia musiikin, tanssin ja teatterin esityksiä, jotka ottivat yleisön osakseen luoden ainutkertaisia kohtaamisia, kuvailee Joensuun kaupungin kulttuuriohjaaja Laura Piiroinen.

Torien timantti -haun lisätiedot ja hakuohjeet: joensuu.fi/torien-timantti

Kulttuuritupsahduksien lisätiedot ja hakuohjeet: joensuu.fi/kulttuuritupsahdukset

Joensuu events facebook-syöte