Innehållspresentatör

angle-left Uudistunut Torien timantti -pientapahtumatuki haettavissa helmikuussa

Uudistunut Torien timantti -pientapahtumatuki haettavissa helmikuussa

Joensuun kaupunki uudisti suosittua Torien timantti -pientapahtumatukea. Kesäkaudella järjestettäviä pieniä tapahtumia koskeva haku on auki 28.2. saakka.

Avustuksella on aiemmin tuettu kaikilla Joensuun torialueilla järjestettäviä tapahtumia, mutta nyt pitäjien toreilla järjestettävien tapahtumien tukeminen on siirretty asukasosallisuuden avustusten piiriin. Muutoksen myötä Torien timantti -avustuksella halutaan tämän vuoden hausta alkaen aktivoida joensuulaisia yhteisöjä järjestämään matalan kynnyksen tapahtumia Kauppatorin lisäksi eri kaupunginosien ja lähiöiden keskeisillä kokoontumispaikoilla.

– Haluamme löytää uusia tapahtumia ennen kaikkea Joensuun eri lähiöihin ja Torien timantti -tuki mahdollistaa todella matalalla kynnyksellä tapahtumien järjestämiseen. Toivomme, että lähiöihin syntyy tapahtumia, jotka tuovat yhteen alueiden uusia ja vanhoja asukkaita, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Torien timantissa on tänä vuonna kaksi hakua: 1.–28.2. sekä 1.–31.8. Tapahtumia halutaan aktivoida kesäkauteen sekä joulunalusaikaan. Nyt käynnissä oleva ensimmäinen haku kohdistuu tapahtumiin, jotka järjestetään kesä- ja heinäkuussa ja toisella hakukierroksella tuetaan marras- ja joulukuussa järjestettäviä tapahtumia.

– Lähiöiden tapahtumien ohella Kauppatori on kaupungin sydän, joten haluamme tuen avulla löytää tapahtumia myös Kauppatorille. Toiveena on ollut, että saamme Torien timantti -tuen avulla aktivoitua ennen kaikkea kesäaikaa ja talvista vuodenvaihdetta, Pyykkönen jatkaa.

Haettavissa on joko 300 euron tai 500 euron avustussummat. Hakusummat ovat aiempaa pienemmät, mutta tavoitteena on saada synnytettyä enemmän matalan kynnyksen tapahtumia niin Kauppatorilla kuin eri kaupunginosissakin. Myös hakulomaketta on yksinkertaistettu aiemmasta. Talousarviovarausta Torien timanttiin on yhteensä 10 000 euroa. Hakijana voi olla joensuulainen rekisteröity yhteisö. 

Lisätiedot, hakuohjeet ja linkki hakulomakkeelle löytyy osoitteesta joensuu.fi/torien-timantti

Maaseutualueiden tapahtumia varten olevat asukasosallisuuden avustukset ovat haettavana maaliskuussa. Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta joensuu.fi/asukas-ja-aluetoiminta.

ihmiset tanssivat kuvassa

Joensuu events facebook-syöte