Sisältöjulkaisija

angle-left Joen­suun kau­pun­gin ta­pah­tu­miin käyt­töön ko­ro­na­pas­si – vah­va kas­vo­mas­ki­suo­si­tus uu­del­leen voi­maan

Joen­suun kau­pun­gin ta­pah­tu­miin käyt­töön ko­ro­na­pas­si – vah­va kas­vo­mas­ki­suo­si­tus uu­del­leen voi­maan

Vaikeutuneen koronatilanteen takia Itä-Suomen aluehallintovirasto päätti 21. joulukuuta kieltää Pohjois-Karjalassa kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Määräys on voimassa 23. joulukuuta alkaen ja kestää 9. tammikuuta asti. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui torstaina 23. joulukuuta linjaamaan AVIn päätöksen aiheuttamat muutokset kaupungin osalta.

Rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin eli edellyttää yli 16-vuotiailta osallistujilta koronapassin esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Tällöin osallistujamäärä voi olla yli 50 henkilöä.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti ottaa passin käyttöön kaupungin järjestämissä tapahtumissa ja yleisötilaisuuksissa. Koronapassi tarkistetaan kaikissa tapahtumissa, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Esimerkiksi kaupunginorkesterin konserteissa tullaan kysymään koronapassia ja henkilöllisyystodistusta.

Koronapassi ei koske peruspalveluja ja tavanomaista toimintaa, kuten nuorisopalveluiden järjestämää harrastustoimintaa tai asiointia kirjastoissa tai museoissa.

Koronapassin QR-koodi luetaan THL:n sovelluksella. Sen lisäksi tarkistetaan henkilöllisyystodistus. Koronapassin kysyminen on tapahtumanjärjestäjän vastuulla.

Kokoontumisrajoitukset eivät koske ulkona järjestettäviä tapahtumia. Näin ollen esimerkiksi kaupungin tukemat uudenvuoden ilotulitukset maaseutualueilla voidaan järjestää suunnitellusti.

Maakunnan perinteinen uudenvuoden juhla oli tarkoitus pitää tammikuun 14. päivä, mutta se on päätetty vallitsevan koronatilanteen takia perua. Joensuun kaupungilla oli tällä kertaa juhlan isännöintivuoro.

– Koronatilanne Pohjois-Karjalassa on huolestuttava. Näyttää erittäin todennäköiseltä, että ensi viikolla siirrymme leviämisvaiheeseen. Nyt on erittäin tärkeää noudattaa viranomaisten antamia ohjeita, jotta saamme rajoitettua koronatartuntoja ja turvattua terveydenhuollon toimivuuden. Joulua kannattaa nyt viettää lähipiirissä, sanoo kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Vahva maskisuositus jälleen voimaan

Joensuun kaupungin julkisissa tiloissa ja julkisessa liikenteessä otetaan jälleen käyttöön vahva maskisuositus. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Kasvomaskisuositus on voimassa myös kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Kaupunki varautuu tapahtuman järjestäjänä tarjoamaan kasvomaskit niille osallistujille, joilla maskia ei ennestään ole.

Kaupungin järjestämissä tapahtumissa ja palveluissa noudatetaan terveysturvallisuusvaatimuksia: huolehditaan mahdollisuus käsien puhdistamiseen, osallistujille varmistetaan riittävä väljyys ja tiloja ja pintoja puhdistetaan tehostetusti.

Nyt tehdyllä kokoontumisrajoituksella ei ole vaikutusta asiakas- ja yleisötilojen käyttöön ja niiden asiakasmääriin. Niiden käytön mahdollisista rajoituksista AVI päättää erikseen. Kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 29. joulukuuta ja tarvittaessa aiemminkin.

Ohjeet koronapassin käyttöön löytyvät Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta osoitteesta https://stm.fi/koronapassi.
Koronapassin tarkistamisesta ohjeet AVIn usein kysytyt kysymykset -osiossa: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

Joensuu events facebook-syöte